Вплив ультрафіолету на шкіру має накопичувальний характер.  Перебувати на сонці без захисту не можна після салонного та домашнього догляду з AHA-, BHA- та PHA-кислотами, ретинолом і його похідними. Шкіра в цьому випадку стає більш чутливою до UV-випромінювання. Розрізняють два види УФ-поменів УФА (довгохвильові промені) та УФВ (короткохвильові промені). УФВ вражають лише верхній шар шкіри, УФА проникають набагато глибше і негативно діють на колагенові волокна чим і спричиняють появу зморшок та погіршення стану шкіри. Тому при виборі сонцезахисної косметики слід вибирати ту, яка дозволяє уберегти  від всіх  видів сонячного випромінювання.

Що означає індекс SPF?

          SPF (sun protection factor) – це фактор захисту від УФ-випромінювання. Число, що стоїть поруч із цією абревіатурою, вказує на дозу УФ-променів, яку ви можете отримати без загрози опіку. Що вищий індекс SPF, то більше ультрафіолету блокує засіб. Наприклад, SPF 15 нейтралізує 93% УФ-променів, а SPF 50 – 98%. ВООЗ рекомендує використовувати засоби з індексом SPF 15 і вище в залежності від потреби кожної людини. Розрізняють хімічні, або органічні, фільтри проникають углиб шкіри та поглинають сонячні промені, наче губка. Фізичні, або мінеральні, фільтри – діоксид титану та оксид цинку – відбивають сонячні промені від поверхні шкіри. Як правило, вони дещо вибілюють шкіру та залишають на ній наліт. Косметику з мінеральними фільтрами можна використовувати навіть на чутливій шкірі.

З огляду на це ми розробили сонцезахисний крем з SPF 15 на основі німецького органічного фільтра, який не тільки забезпечує захист від всіх видів УФ-променів, але й залишає при нанесенні крему лише комфортні відчуття. Даний фільтр в складі крему забезпечить:

●  поглинання і блокування всіх типів променів УФВ, УФА1 та УФА2.

● гіпоалергенний та повністю безпечний для організму.

Чи можна використовувати один сонцезахисний засіб для обличчя й тіла?

          Шкіра обличчя від природи більш вразлива, тому деякі доглядові засоби можуть викликати на ній подразнення. В сегменті санскрінів для обличчя чимало засобів мають некомедогенну та/або гіпоалергенну формулу і не містять ароматизаторів/або містять їх в малій кількості. Якщо ви шукаєте універсальний засіб для відпустки, придивіться до кремів і спреїв із приміткою Facе/Body – такі можна використовувати по всьому тілу.

Скільки крему з SPF потрібно для надійного захисту?

          Дослідження показують, що зазвичай ми наносимо в чотири рази менше сонцезахисного засобу, ніж потрібно. У результаті рівень захисту суттєво знижується: умовно кажучи, замість SPF 15 шкіру захищає SPF 3,75. Оптимально прийнято вважати розрахунок 2 мг крему на 1 см2  шкіри. У середньому це пів чайної ложки для обличчя та шиї або не менше ніж дві столові ложки для всього тіла. Дозування варіюється від консистенції засобу, що він густіший, то менше його потрібно.

Як правильно наносити сонцезахисний крем?

          Санскрін – останній етап денного догляду за шкірою, тож використовувати його треба вже після сироватки та базового крему. Важливо, щоб попередні засоби встигли впитатись і шкіра була суха. Рекомендується наносити сонцезахисний засіб за 15-30 хвилин до виходу на вулицю. Якщо далі ви плануєте використати тональний крем, витримайте паузу хоча би в 5-10 хвилин.

Чи всі SPF-фільтрів безпечні?

          Звичайно ні, в цій статті ми підібрали найбільш небезпечні фільтри, які можуть негативно впливати на здоров’я.  Тому при підборі сонцезахисного засобу звертайте на наступні компоненти в складі косметичного засобу

!!! Ензакамін (enzacamene). Інші назви: 4-methylbenzylidene camphor, Поглинає UVB-промені. Викликає алергію. Згідно з деякими лабораторними дослідженнями може надавати естрогенний ефект. Застосовується в Європі і Канаді. В Японії заборонено.

• Мексоріл SD (Mexoryl SD). Інші назви: 3-benzylidene camphor. Порушує гомональний  баланс.

• Октісалат (octisalate) є алергеном.

• Оксибензон (oxybenzone). Інші назви: benzophenone-3. У 2006 році одне дослідження показало, що оксибензон може бути фото-канцерогеном, тобто надавати руйнівної шкоди на ДНК при впливі світла.

 

05.04.2021