Які проблеми вирішує пептидна косметика?

          З віком в шкірі зменшується кількість протеїну та колагену, окрім того старіння шкіри на 80-90 % спричинене впливом зовнішньої агресії з боку навколишнього середовища. При використані пептидної косметики можна досягнути оновлення та омолодження шкіри. З початку 20-го століття почалося активне дослідження біологічної дії пептидів. Їхнє дослідження принесло цікаві результати – структура кожного пептиду являє собою індивідуальний код, який в свою чергу відповідає за ті чи інші фізіологічні процеси. В косметології на сьогодні використовують близько 1500 різновидів пептидів, які крім здатності запускати процеси відновлення в клітинах, збільшувати виробітку фібробластів, можуть вирішити проблеми гіперчутливості та надмірного виділення себуму. Найбільш відомими є гексапептиди – альтернатива уколам ботоксу, оскільки їхній принцип дії є аналогічним. В косметології під пептидом як правило розуміють низькомолекулярні короткі ланцюги, в склад яких входить як 2-10 амінокислот. Пептиди нетоксичні і практично не викликають алергічних реакції, що робить їх одними з найбільш перспективних компонентів майбутнього.

          Як вже було раніше сказано, біологічна дія пептидів є різноманітною. Для їхнього синтезу організм людини використовує лише 20 амінокислот. Кількість комбінацій може бути найрізноманітніша, адже одна і та сама амінокислота може займати найрізноманітніші положення в залежності від того який пептид синтезується. Слід відзначити, що  завдяки своїм маленьким розмірам вони здатні проникнути через роговий шар шкіри. З метою збільшення проникності шкіри можна зробити пілінг перед нанесенням пептидного крему.

Як працюють пептиди? З якого віку необхідно використовувати?

         Загальновідомим є факт, що коли пептиди засовуються поодинці, то результат не настільки виражений, як при їхньому одночасному використанні. При цьому різниці між пептидами, які вводяться ін’єкційно і тими, що наносяться з кремом практично нема. Різниця лише в часі дії, тому ін’єкції працюють дуже швидко, але є одне але їх не можна проводити надто часто. Тому однією з альтернатив є використання доглядової косметики з пептидами. Також є важливим є те, що така косметика не має ніяких обмежень в застосуванні. Щоб не боротися з наслідками, а попередити втрату шкірою еластичності пептидними доглядовими засобами можна користуватися після 30 років, хоча і початковий поріг може залежати від загального стану шкіри: якщо у вас вже у 28 років серйозно непокоять зморшки, сухість та пігментація, то чому ж ні.

Які пептиди ми використовуємо?

         В залежності від поставлених завдань ми використовуємо різноманітні пептиди як правило це ди-, три- та гексапептиди, оскільки прийнято, що пептидна послідовність має бути до десяти амінокислот, тоді результат і проникність є найкращою.

           Для регулювання виділення себуму нами використовується дипептид, який по своїй будові схожий на пептид, який виробляється в зміями і міститься в їхній отруті.  Цей пептид дійсно робить шкіру молодшою, причому, не тільки візуально: вплив пептиду змушує організм формувати нові колагенові волокна. Як і всі низькомолекулярні сполуки, він здатний глибоко проникати в шкіру, роблячи міжмолекулярні зшивки колагену більш стійкими. Як результат — текстура шкіри вирівнюється, вона набуває ніжну матовість, пори стягуються.

          В віковій же ж косметиці ми використовуємо трипептид-5, гексапептид-18 та гексапептид-52. Дія трипептиду є наступною: він направлено підсилює вироблення власного колагену шкірою, який і «виштовхує» зморшки. Паралельно шкіра отримує зсередини і гіалуронову кислоту, яка сприяє зволоженню і розгладженню шкіри. Вже після місячного курсу крему з цим пептидом шкіра стастає помітніше молодшою.  Комплекс гексапептид-18 та гексапептид-52 є міорелаксантом, дія якого блокує рух м'язи і тим самим скорочує глибину мімічних зморшок.  Синергія цих двох гексапептидів дає результат скорочення зморшок до 20%. Така висока ефективність базується на унікальній системі доставки "Cosmetic Drone". Найбільшу ефективність вони проявляють в областях мімічних складок:

  • гусячі лапки і область навколо очей
  • горизонтальні і вертикальні складки області чола
  • носогубні зморшки

При цьому відбувається зменшення проникнення іонів Са2+ в нейрони, відбувається мінімізація нейронного екзоцитозу.

Як правильно використовувати пептидну косметику?

         Головне – регулярно. Короткі ланцюги амінокислот легко розпадаються в людському організмі. Результат роботи пептидів помітний в середньому через місяць використання.

 

21.04.2021